VedaGenetics.nl

lnstructies

Voorbereiding

Om te zorgen voor correcte afname van genetisch materiaal, is het noodzakelijk om 1,5 – 2 uur van tevoren af te zien van eten, tandenpoetsen en roken.

Voordat u de monsters verzamelt, wast u uw handen grondig en spoelt u uw mond met warm water.

Als u genetisch materiaal van een baby afneemt, zorg er dan voor dat de laatste voeding minstens een half uur geleden was. Geef de baby voor het afnemen wat warm water.

Let op:

Raak tijdens de complete procedure de katoenen uiteinden van de wattenstaafjes niet aan omdat dit de resultaten van de test kan beïnvloeden.

Genetisch materiaal afnemen

  1. Verwijder het wattenstaafje voorzichtig uit het buisje aan het handvat.
  2. Strijk met de punt van het wattenstaafje gedurende minstens 30 seconden, 20-30 keer langs het binnenkant van de wang, waarbij u licht op het staafje drukt en deze draait om epitheelcellen af te schrapen. U dient epitheelcellen af te nemen, geen speeksel!
  3. Voer dezelfde procedure uit met het tweede wattenstaafje u kunt een staafje voor de linkerwang gebruiken en een staafje voor de rechterwang.
  4. Leg de staafjes met het afgenomen genetische materiaal op het lege buisje, zodat de watten puntjes vrij zijn met daaronder een schoon vel papier en laat gedurende 30-60 minuten drogen. Doe de staafjes niet in een plastic zakje en droog ze niet in de zon noch met behulp van verwarmingsapparatuur.
  5. steek de wattenpuntjes in het daarvoor bestemde zakje en knip met een schaar van elk staafje een stuk van 5 cm, inclusief katoenen punt zodat het zakje dicht kan, zonder de watten met de vingers aan te raken.
  6. Doe de staafjes in de speciale envelop die in de VedaGenetics-set is meegeleverd. Verwijder de beschermende strook en sluit de envelop.
  7. Lees de informatie over de verwerking van persoonsgegevens en vul het toestemmingsformulier in.
  8. Doe alles in een envelop en stuur dit naar: VedaPulse Benelux / VedaGenetics Jol 14-29 8243 EN Lelystad.
  9. Vervolgens gaat u terug naar de website en maakt u een keus welke test of testen u wilt laten uitvoeren, u betaald het gevraagde bedrag, na ontvangst van uw envelop en betaling sturen wij uw testsample naar het laboratorium.
  10. Heeft u vragen tel: +31 (0) 640771391, e-mail: info@vedagenetics.nl, www.vedagenetics.nl