De meeste ziektes worden beschouwd als veelzijdig en multifactorieel. Op dit moment kan de wetenschap de gevolgen van een groot aantal externe factoren niet nauwkeurig voorspellen en daarom werkt men met het concept van aanleg voor het begin van een ziekte. 

Met andere woorden, de ontwikkeling van een ziekte in elke persoon is het resultaat van de interactie tussen zijn/haar erfelijkheid en milieufactoren. Het risico van ontwikkeling van een ziekte worden beoordeeld en samengevat door de predisponerende factoren, milieu en erfelijkheid. 

Hoe groter het getal hoe groter het risico is op ontwikkeling van een ziekte. We kunnen erfelijke eigenschappen niet veranderen maar we kunnen wel de schadelijk factoren van milieu verlagen. Door toepassen van de gunstige factoren als lifestyle, voeding en de juiste supplementen verlaag je het risico op het ontwikkelen van een ziekte. 

Dus kan het vinden van een Genotype met een verhoogd risico voor het ontwikkelen van een ziekte belangrijk zijn hiermee heb je een sleutel in handen waarmee je de patiënt kunt motiveren om zijn levensstijl aan te passen en te veranderen. 

Door de Gentest in uw praktijk toe te passen verhoogd u uw inzicht. U ontvangt een rapport, 30/40 pagina’s, met  constitutie type van uw patiënt maar ook adviezen als supplementen, aroma, kruiden lifestyle en dieet, TCM, massage.